Majorku su pogodile poplave – a Nadal je ispao najveći car

Objavljeno: 12.10.2018.


Špansku Majorku pogodilo je neviđeno nevrijeme, čak devet osoba je izgubilo život dok se šest vodi kao nestalo usljed poplava koje su pogodile ovo ostrvo.
Bujice su nosile sve pred sobom, veliki broj stanovnika ostao je bez krova na glavom i mnogi od njih zbrinuti su u sportskim objektima, a neki i u zgradi hipodroma.

Vrata za najugroženije otvorio je i najbolji teniser svijeta Rafael Nadal, piše Mondo. Veliki Rafa Nadal pokazao je kako nije samo veliki teniser, već i veliki čovjek. Španac, rođen na Majorci, ljudima koji su izgubili domove ponudio je prinudni smještaj u svojoj teniskoj akademiji.

Međutim, tu nije kraj. Nadal, koji je zbog problema sa koljenom otkazao nastupe na turnirima u Pekingu i Šangaju, pomagao je stanovnicima najugroženijeg područja, Sant Ljorenca des Kardasara, koji se nalazi blizu njegovog rodnog Manakora.

Španski teniser je zajedno sa stanovnicima gradića na Majorci učestvovao u raščišćavanju poslije katastrofe koja ih je pogodila. Nadal je snimljen sa čizmama i lopatom u ruci kako ispred jedne od kuća čisti šut, mulj i srušeno drveće.

Izvor: Noizz.rs

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *