L’Ekip: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5 miliona evra na debakl crveno-belih

Objavljeno: 12.10.2018.


Uefa je obavestila francusko tužilaštvo da je jedan od “visokih funkcionera” Crvene zvezde pokušao je da uplati čak 5.000.000 evra da će šampion Srbije protiv Pari Sen Žermena izgubiti sa pet golova razlike
Bolan poraz upravo bi mogao da postane još bolniji. Ugledni L’Ekip tvrdi: Uefa je obavestila francusko tužilaštvo da je jedan od “visokih funkcionera” Crvene zvezde pokušao je da uplati čak 5.000.000 evra da će šampion Srbije protiv Pari Sen Žermena izgubiti sa pet golova razlike. Naravno, izazvalo je to sumnje o nečasnim radnjama.

L’Ekipdalje navodi da su nekoliko dana pre utakmice o celom slučaju obavešteni i predsednik Uefe Aleksandar Čeferini njegovi najbliži saradnici. Informacija je stigla od doušnika čiji identitet nije objavljen, ali čiji se “pedigre” smatra kredibilnim.

Prema njemu, visoki funkcioner Crvene zvezde je sa saradnicima spremao 5.000.000 evra da uplati na poraz beogradskog tima sa pet golova razlike. Zarada koju bi ostvario preko različitih sajtova merila bi se desetina miliona evra.

Međutim, ima u tekstu i nekih nelogičnosti. Recimo tvrdnja da je taj Zvezdin funkcioner “izmešao” sastav tima kako bi se utakmica odvijala u željenom pravcu. A nije baš da su crveno-beli na Parku prinčeva igrali u kombinovanom sastavu, jer Goran Čaušići Veljko Simić– jedini koji nisu uvek na terenu – nisu baš ni drugopozivci.

Doušnik takođe tvrdi i da se neimenovani Zvezdin zvaničnik dan pre meča u jednoj pariskoj palati sastao sa predsednikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem. Istražni organi nadležnog finansijskog tužilaštva navodno su optužbe shvatili veoma ozbiljno. Istraga je, podvlači L’Ekip, zvanično otvorena. Dalje se piše da su inspektori 2. oktobra, dan pre utakmice, “diskretno” prisluškivali razgovor Zvezdinog zvaničnik i Al-Kelaifija, ali da niko od njih nije rekao ništa sporno.

Sledećeg dana, na dan utakmice, isti policajci su bili na Parku prinčeva. Sumnja je proradila kad je Kilijan Mbapeu 70. minute pogodio za 5:0, a potom posle gola Marka Marinai Nejmarza konačnih 6:1 u 81.
“Nije moguće! To nije tačno”, prenosi L’EkiprečiDragana Džajića, počasnog predsednika crveno-belih.

L’Ekipprocenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije nikakvo iznenađenje, ali da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije ni očekivalo da će biti tako lako. Pa su tako na samoj utakmici bila i stručna lica koja su “procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima”.

Izvor: Mocartsport

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *