Prog velikani Monuments i Kryn u srijedu na Good Vibrationsu!

Objavljeno: 11.10.2018.


Prvaci experimental/progressive metala, engleski Monuments, dolazi po prvi put u Zagreb i to na Good Vibrations u srijedu, 17. oktobra u Močvaru.
Tom prilikom promovisaće novi album “Phronesis” koji je svjetlo dana ugledao početkom oktobra. Podršku im pruža danska četvorka VOLA, francuski progresivni metalci Kadinja te finski northkoraši Atlas! Nakon višegodišnje pauze u Zagreb se vraća domaća perjanica modern metala Kryn. Ulaznice možete kupiti u Dirty Old Shopu ili online preko sastava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 95 kuna (oko 25 KM),odnosno 110 kuna (oko 30 KM) na dan koncerta.

Monumentsi su nastali 2006. u Engleskoj, a utemeljili su ga bivši gitarist Fellsilenta John Browne i Josh Travis. Do sada su izbacili tri albuma za Century Media Records. Poznati su po žestokim i tehnički vrlo preciznim nastupima koji inače odlikuju ovaj žanr, a ovo će im biti prvi koncert u Hrvatskoj.

MONUMENTS

https://www.facebook.com/thisismonuments/

Kryn su najznačajniji hrvatski modern metalci s velikom količinom obožavatelja kako u matičnoj zemlji, tako i u regiji. Cijela priča započela je u Rijeci 2004. godine kad se bend zvao Downfall, a od 2008. zovu se Kryn. Njihov album „Scars Remind me“ naišao je na odlične kritike i kod publike i kod stručnjaka, a ovo će im biti treće pojavljivanje na Good Vibrationsu nakon višegodišnje pauze nastupanja u Zagrebu.

KRYN

https://www.facebook.com/krynofficial/

VOLA je dansko-švedska rock četvorka nastala 2006. u Kopenhagenu koja kombinuje progresivni rock 70-ih, metal, elektroniku i industrial zvuk s vrlo čistim vokalnim i uhu ugodnim vokalnim dionicama. U petak, 12. oktobra izdaće svoj novi album „Applause of A Distant Crowd“ kojeg će promovisati ovom prilikom.

VOLA

https://www.facebook.com/volaband/

Atlas je peteročlani metalcore bend iz finskog grada Nokia, a svoju muziku vole definisati kao „northcore“. Do sada su izdali jedan EP i dva singla, dok bi njihov prvi album prvenac „Primitive“ svjetlo dana trebao ugledati u novembru.

https://www.facebook.com/atlasfin/

Kadinja je peteročlani progressive modern metal bend osnovan 2013. u Parizu. Do sada su izdali jedan album, vrlo hvaljeni „Ascendancy“, a krajem ove godine trebao bi izaći njihov novi album u kojem najavljuju lagani stilski zaokret prema rocku koji se bazira na savršenoj tehničkoj izvedbi po kojoj je inače ovaj bend prepoznatljiv.

https://www.facebook.com/KADINJA/

fb event: https://www.facebook.com/events/2144666869191989/

Good Vibrations raspored:

30.10. Lewis Floyd Henry @Sax

25.11. Deaf Radio @Močvara (150. izdanje programa)

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

 

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *