Renault planira još jedan električni model – kompaktni SUV

Objavljeno: 10.10.2018.


Najprodavaniji Renaultov električni model je Zoe, a iz Renault-Nissana je izašao popularni Leaf.
Drugim rečima, Renaultu električni pogonski sklopovi nisu strani. Prošle nedelje je na sajmu automobila u Parizu predstavljena i studija K-ZE koja najavljuje maleni električni crossover iz A segmenta, a sada stiže vest o još jednom električnom modelu.

Tačnije, Renaultov šef prodaje električnih modela Gilles Normand je rekao da ova francuska marka želi da proširi svoju ponudu i s jednim kompaktnim modelom. Normand je rekao: “Zoe je model iz B segmenta, moramo da se proširimo prema A segmentu i tu je K-ZE, a moramo da napravimo i korak iznad. Naša strategija je vrlo jasna, želimo da pokrijemo najvažnije segmente na Starom kontinentu. Segmente A, B i C.”

Dakle, u Renaultu spremaju još jedan električni model, ovoga puta iz C segmenta. Prema dostupnim informacijama najveće šanse za realizaciju ima kompaktni SUV/crossover. Naime, popularnost ove vrste karoserijskog oblika je i dalje snažna pa je sasvim logično da u Renaultu krenu tim putem, što priznaje i Normand.

Pretpostavlja se da će se taj model bazirati na platformi CMF-EV, a u Renaultu s ovim automobilom navodno ciljaju na autonomiju veću od 500 km. Konkretnijih tehničkih podataka za sada nema, a ovaj automobil će na tržište stići najkasnije u naredne četiri godine.

Izvor: Autonet

Foto: arhiva Autob

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *