Priveden muškarac u Njemačkoj zbog UBISTVA BUGARSKE NOVINARKE

Objavljeno: 10.10.2018.


Bugarski državljanin Severin Krasimirov priveden je u Njemačkoj zbog ubistva televizijske novinarke Viktorije Marinove, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov.
On je dodao da je utvrđeno poklapanje DNK između privedenog i onog koji je pronađen na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Glavni tužilac Bugarske rekao je da je riječ o Severinu Krasimirovu, rođenom 1997. godine i on je optužen u odsustvu za silovanje i ubistvo.

Tužilac je dodao da je evropska potjernica izdata za Krasimirovim.
U međuvremenu je rumunski državljanin, koji je zadržan u pritvoru u okviru istrage o ubistvu bugarske novinarke Viktorije Marinove, pušten na slobodu i protiv njega neće biti podignuta optužnica.

– Naš rad se nastavlja. Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo da objavimo. Rumunski državljanin biće oslobođen – rekao je šef regionalne policije u gradu Ruse Teodor Atanasov, prenosi Blic.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na sjeveru Bugarske, a njeno tijelo pronađeno je u parku u blizini rijeke. Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izvještavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo je saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove. Marinova je prošlog mjeseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o pronevjeri fondova EU, napominje američka agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *