Ostanak traži poništenje izbora

Objavljeno: 10.10.2018.


Savez više stranaka i udruženja „Ostanak“ tvrdi da su prema dosadašnjim rezultatima CIK-a izbori u Republici Srpskoj nelegitimni, neregularni i ne odražavaju volju naroda. Zato će,poručuju, peticijom tražiti poništenje izbora i raspisivanje novih.
Iz saveza Ostanak poručuju da postoje brojni dokazi o krađi izbora. Neki od njih su pojava već označenih listića u pojedinim privatnim firmama, prijetnje radnicima zaposlenim u Termoelektrani Gacko ali i brojni drugi primjeri.

„Kupovina volje podmićivanjem penzionerskog staleža na nezakonit način pomiješan sa prijetnjom povrata mita ukoliko se ne glasa za političku opciju Milorada Dodika ali i formiranje bugarskog voza dokaz dvostruko presavijeni glasački listići“, kaže Aco Prelić iz Saveza “Ostanak”

Ovi izbori su pokazali da su pravosudne institucije potpuno blokirane jer nisu reagovale na brojne prijetnje koje su u toku predizborne kampanje građanima uputili pojedini političari, a koje se mogu okarakterisati kao krivično djelo, poručuju iz ovog Saveza.

„Pozivam i SIPU i OSU i sve te službe koje su morale da budu aktivne i da spriječe ovo manipulisanje narodom i glasvovima i jedino rješenje za ovo da se uhapsi deset tužilaca i 10 sudija bez toga mi ništa ovde nećemo napraviti“, ističe Brane Milošević iz Saveza “Ostanak”.

Savez Ostanak poziva sve građane koji su, kako kažu, svjesni izborne krađe da u subotu 13.oktobra u 16 časova dođu na Trg Krajine u Banjaluci i potpišu peticiju za poništenje izbora i raspisivanje novih.

BN TV

2 thoughts on “Ostanak traži poništenje izbora

  1. Hahahahaha ko je ovaj ljudi.kakva je ovo stranka.pa za ovoga ni familija nije glasala.a da ne kažem da ga nitko nikad ni cuo ni vidio.kakav je ovo poltron.hoće i on na trg u sator.hahahahahahahaha

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *