Microsoft ispravio Windows 10 bug koji je brisao foldere

Objavljeno: 10.10.2018.


Oktobarsko ažuriranje za Windows 10 se jedva i pojavilo, a Microsoft je već bio prinuđen da ga zaustavi, budući da su se korisnici požalili da novi update briše fajlove sa uređaja. U kompaniji kažu da su identifikovali, te ispravili problem koji je bio u vezi sa opcijom “Known Folder Redirection (KFR)”.
Prepravljeni 1809 update još uvek nije spreman za isporuku, te se još uvek radi na test verziji, a vidljive promene pojavile su se u okviru Windows Insider Feedback Hub-a, koji je dobio dodatno polje. Iako iz Microsoft-a kažu da je broj pogođenih korisnika bio mali, greška je bila toliko velika da je zahtevala pažnju eksperata, čak i ako nije uticala na foldere velikog broja ljudi. Tako korisnici sada mogu da u svoje prijave grešaka uključe i beleške o prirodi i ozbiljnosti problema, a kako bi test tim lakše mogao da ozbiljnije probleme odvoji od onih neozbiljnih, a da velike greške ne bi ostajale dugo nezapažene.

Korisnici kojima nakon instaliranja originalnog ažuriranja i dalje budu nedostajali podaci, moći će da kontaktiraju Microsoft podršku, a kako bi pokušali da povrate izgubljene foldere.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *