“Kill Bill” najbolji film svih vremena

Objavljeno: 10.10.2018.


Kultni film “Kill Bill” Kventina Tarantina danas slavi 15. rođendan i zvanično je proglašen za “najbolji ikada”.
“Kill Bill” je upravo proglašen za najbolji film svih vremena u anketi “Watch and listen” magazina – bolji čak i od “Građanina Kejna”.

Ako i ima nekog ko ne zna o čemu se radi – “Kill Bill” je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenom ubici Crnoj Mambi (Uma Turman), koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom. Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu (Dejvid Karadin) se to ne dopada… U sljedećem momentu budi se iz kome nakon što su joj Bil i ubice pucale u glavu na vjenčanju i kreće u osvetnički pohod… I kreće brza i luda priča puna nasilnih scena, bizarnih momenata i neobičnih obrta.

No, evo i nekih zanimljivosti zbog kojih će i fanovi poželjeti ponovo da ga odgledaju.

Kada O-Ren prijeti Mladi u prvom dijelu govoreći joj “Nadam se da imaš snage – nećeš izdržati ni pet minuta”, ona joj odsijeca skalp za 4 minuta i 59 sekundi!

“Kill Bill” je prvi film Kventina Tarantina u kojem se čuveno “fuck” izgovara manje od sto puta. Bezobrazluk u ovom filmu je sveden tek na 17 psovki!

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – prije njega je želio Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao “ne razumijem o čemu se radi u filmu”

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke. Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu,  ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na bordel… nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gdje se u kadru mogu vidjeti prave radnice.

“Kill Bill” je zamišljen kao četvorosatni film – ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dijela.

Izvor: Mondo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *