Genijalna fora s kojom ćete cijeli dan izdržati na štiklama od 12 cm

Objavljeno: 10.10.2018.


Možda u cipelama s vrtoglavom štiklom noge izgledaju duže, a cijela figura elegantnija, ali cijena za to je najčešće visoka. Ako planirate cijeli dan da provedete na 12-icama, veče ćete dočekati u bolovima koji vjerovatno odgovaraju osjećaju kad se usred operacije probudiš iz anestezije. E pa ne mora tako.
Prva stvar, pola sata prije nego što kreneš – stavi cipele u zamrzivač 30 minuta. Kada obuješ hladne cipele primjetićeš da se one oblikuju prema obliku tvog toplog stopala. Ukoliko su ti malo tijesne – možeš u njih da staviš i vodu u kesici koja će pošto se smrzne raširiti kožu i cijelu cipelu. Posebno je bolno kad vidite da sav taj trud koji ste uložili na kraju bude uzaludan, i to sve zbog jedne greške.

Nabavite čarape natikače specijalno pravljene umjesto uložaka za cipele s visokom štiklom. Stopalo se neće pomjerati jer je u donji dio smješten silikonski uložak.

Prije nego što ubijete ubistven par obuće, namažite stopala hidrantnom kremom, posebno ako su cipele nove.

Najgore rješenje je da u toku dana izujete cipele. Na trenutak ćete osjetiti olakšanje, ali stopala će vam najvjerovatnije momentalno oteći pa će vam kasnije biti još teže.

Uvijek nosite hanzaplast sa sobom ili neko sredstvo protiv žuljeva.

Izvor: Noizz.rs

 

 

 

Pročitajte i:

Zmijski print – Najveći trend za jesen 2018.

Hit džemper za zimsku sezonu već imate u ormanu

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *