981: elegantna i luksuzna Yamaha TR1 iz Budimpešte

Objavljeno: 10.10.2018.


Uprkos činjenici da ima 10 miliona stanovnika – što je više od Danske ili Švajcarske – Mađarska se nešto i ne primećuje kada je reč o “custom” sceni u Evropi. Ko zna zašto je to tako.
Međutim, bar jedna radionica u ovoj zemlji zaslužuje da bude primećena i to zbog ove svoje Yamahe TR1. Njeno ime je “Neuga”, nalazi se u Budimpešti i vode je tri BMX fanatika.


981 je Yamaha iz Virago porodice, mračnog i luksuznog izgleda, izrađena uz neverovatnu pažnju posvećenu detaljima i proporcijama, a naručilac je bio jedan od najpoznatijih mađarskih dizajnera enterijera, Peter Sendro, koji je od prvog dana i sam radio na motociklu.

Celokupan posao je trajao pune dve godine, a na početku radova, fokus je bio na V-twin agregatu, koji je potpuno sređen.


Nakon toga, na red je došlo sređivanje prednjeg dela, radi boljih upravljačkih karakteristika i performansi. Krupniji pneumatici su bili u plani, a stoga fabričke felne nisu dolazile u obzir. Felne sa Suzukija GSX1000 su modifikovane i prilagođene samoj kreaciji.

Zadnji deo originalnog rama je “otišao”, dok je na na novi zadnji deo stavljeno i LED zadnje svetlo, a kako navode iz radionice, taj deo posla je bio pravi pakao.


I elektrika je sređena; stavljena je Motogadget m.unit jedinica, kao i nove žice od nosa do repa.

Vidljivija novina je po meri urađeni 2-u-1 izduv od nerđajućeg čelika, a u radionici su posebno ponosni na zvuk koji daje. Rezervoar za gorivo je sređen, hromiran i vraćen na motocikl.

Slaba zadnja kočnica je dobila poboljšanje, tj. stavljen je savremeniji hidraulični sistem, a stavljen je i novi Wilber monošok amortizer.

Između većih promena, Neuga je je odradila još sitnih dorada, a finalnu kreaciju možete videti u nastavku.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *