Napravljen prvi korak ka izgradnji Nacionalnog stadiona

Objavljeno: 9.10.2018.


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je Odluku o izradi Strateške procene uticaja Nacionalnog stadiona na životnu sredinu.
Ministarstva i druge organizacije, javna preduzeća i ustanove trebalo bi da dostave podatke od značaja za Stratešku procenu uticaja na životnu sredinu u roku od 30 dana.

Strateška procena treba da bude gotova za devet meseci i ona je prvi korak ka sprovođenju projekta izgradnje Nacionalnog stadiona o kom se već duže vremena priča u Srbiji.

Letos su stigle najave da će stadion biti sagrađen kod Ostružnice, a koristiće se da ugosti utakmice nacionalne selekcije Srbije, ali će uz njega biti moguće konkurisati i za neke od najvećih fudbalskih događaja u Evropi.

Jedno od takvih su finala Lige šampiona i Lige Evrope pošto infrastruktura nije dovoljno razvijena da se očekuje domaćinstvo nekog od većih međunarodnih takmičenja.

Stadion bi trebalo da liči na objekat kakav “Fenvik Iribaren Arhitekts” projektuje za potrebe španskog fudbalskog kluba Espanjol.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *