Microsoft planira betu za sopstveni servis za streaming igara

Objavljeno: 9.10.2018.


Već znamo da Microsoft radi na cloud gejming servisu, koji će korisnicima omogućiti da igraju naslove visokog kvaliteta na telefonima i tabletima.
Kompanija je predstavila Project xCloud, in-game streaming tehnologiju koja korisnicima nudi slobodu da igraju na uređaju na kom žele, a da pri tom nisu vezani za specifičan uređaj.

Glavna ideja, koja stoji iza Project xCloud-a, jeste da korisnicima omogući da igre konzumiraju tamo gde se osećaju najkomfornije, ili gde im je najlakše da igraju, bilo da je u pitanju konzola, računar ili mobilni uređaj. Najveći izazov je da se igre načine dostupnim za streamovanje. Zbog ovoga Microsoft olakšava Xbox One developerima igara da prilagode svoj sadržaj za Project xCloud bez napora.

U objavi, Microsoft ističe da Project xCloud neće biti brz poduhvat, a kompanija ulaže trud i vreme kako bi osigurala da sve protekne kako treba. Javni testovi za Project xCloud su u planu tokom 2019. godine, sa fokusom na iskustvo. Krajnji cilj je da se osigura da gejmplej bude isto dobar i na mobilnim uređajima, ako što je na konzoli ili PC uređaju.

Trenutno se sprovode interni testovi za Project xCloud, a odvijaju se na telefonima i tabletima, uparenim sa bežičnim Xbox Bluetooth kontrolerom.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *