Broj poginulih u Indoneziji prešao 2.000

Objavljeno: 9.10.2018.


Broj poginulih u razornom zemljotresu i cunamiju, koji su krajem septembra pogodili indonežansko ostrvo Sulavezi, premašio je 2.000.
Prema najnovijim podacima, koje je objavio portparol indonežanske agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho, poginulo je 2.010 osoba.

Nugroho je ponovio da će potraga za hiljadama ljudi, za koje se veruje da su ostali zarobljeni ispod ruševina u gradu Palu, biti obustavljena u četvrtak, skoro dve nedelje posle potresa.

Povodom obustavljanja potrage biće održane molitve u oblastima Petobo, Balaroa i Džono Oge, gde je mnoge kuće “progutala” zemlja, prenela je agencija AP.

Nugroho je objasnio da potraga neće biti nastavljena zbog nepristupačnosti terana i uznapredovalog procesa raspadanja tela zbog čega bi moglo da dodje do izbijanja zaraze.

Agencija Tas s prenosi da je, prema zvaničnim podacima, više od 10.600 ljudi povredjeno, od kojih je 2.500 u kritičnom stanju.

Razorni zemljotres i cunami pogodil su ostrvo Sulavezi 28. septembra. Posle toga je registrovano oko 360 naknadnih potresa.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *