I SDS traži novo brojanje glasova

Objavljeno: 8.10.2018.


-Ovi izbori za mene nisu završeni dok se ne prebroje svi listići, i to ručno. Tražimo i uvid u brojanje, naročito velikih mjesta i gradova. Izbori su protekli u nedemokratskoj atmosferi”, rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS i kandidat za predsjednika RS. Kazao je da ne priznaje ove rezultate i da želi da se utvrdi prava istina.
“Ukoliko dođemo do prave istine, ja ću na stranačkim organima ispitati svoje povjerenje, tako da će o tome odlučivati Srpska demokratska stranka”, rekao je Govedarica.

Kazao je da na 87,23 obrađenih biračkih mjesta veoma dramatična situacija gdje je oko 41 hiljadu glasova nevažeći listići.

“U ovakvom odnosu snaga ti listići mogu da utiču na rezultat i mi ćemo uputiti ozbiljne prigovore CIK. Ostalih 13 procenata će svakako ovaj zbir nevažećih listića povećati. Nadam se da ni druge političke organizacije neće imati ništa protiv. Ovi izbori za mene nisu završeni dok se ne prebroje svi listići, i to ručno. Tražimo i uvid u brojanje, naročito velikih mjesta i gradova. Izbori su protekli u nedemokratskoj atmosferi”, rekao je Govedarica.

Kazao je da traži ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima, i gdje je pobijedio i gdje je izgubio.

“Želimo da vidimo da li su ti glasački listići išli na štetu meni kao kandidatu. Imam razloga i osnova da sumnjam u izborne rezultate ovakve kakvi jesu”, istakao je Govedarica.

Dodao je da se juče nije desio nikakav krvavi dan, niti obojena revolucija.

“Poslije svih najava vladajućih struktura, sada imate priliku da vidite da se nije desio nikakav krvavi dan, niti obojena revolucija. Nema unitrašnjih neprijatelja RS, i sada se vidi da su sve njihove najave imale za cilj da sruše kredibilitet pojedinih partija”, smatra Govedarica.

(Nezavisne)