Fetel želi razgovor sa Ferstapenom u četiri oka

Objavljeno: 8.10.2018.


Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da želi privatni razgovor sa Maksom Ferstapenom, a ne da u javnosti vode rat reči oko defanzivnog stila vožnje mladog Holanđanina.
Nemački automobilista smatra da je vozač Red Bula bio previše agresivan u svojim pokušajima da zadrži treće mesto na Velikoj nagradi Japana, kada je došlo do njihovog okršaja u devetom krugu. Ferstapen je prethodno imao duel sa Kimijem Raikonenom u Ferariju, kojeg je izbacio sa staze, a zbog toga Fetel smatra da je potrebno razgovarati sa holandskim vozačem.

Brz je, ali ne pomaže to kako se vratio na stazu pravo na Kimija. Ne želim da ovo na kraju bude: ‘Seb kaže ovo, Maks kaže ovo’. Razgovaraću sa njim o tome kada bude pravo vreme, tako bih želeo. Pošto mi takva pitanja bivaju postavljena, moram da odgovaram“, istakao je Fetel.

Fetel i dalje naglašava da njegov pokušaj preticanja u krivini “Spun” nije bio previše ambiciozan i dodaje da nije trebalo da čeka bolji trenutak, posebno jer je znao da Ferstapen već ima kaznu od pet sekundi zbog incidenta sa Raikonenom.

Šta mislite o tome koliko puta možete da priuštite da čekate. Jasno je da se ne trkam samo sa njim, u idealnoj situaciji se trkam i sa momcima na vrhu. Njegova baterija je bila pri kraju, video sam svetlo da treperi, tako da sam sačuvao svoju da bih pokušao da ostanem uz njega i imao sam dobar izlaz iz ukosnice. Bio sam baš iza njega u krivini 12, bio sam pored njega kada je stisnuo kočnice i skrenuo ka meni. Imao sam slične okršaje sa drugima i uspeli smo da obojica nastavimo dalje. Nije to glavno mesto za preticanje, ali ako ste jedan pored drugoga mislim da je to fer u takvom scenariju, u takvom trenutku. Dao sam sve od sebe da bih izbegao kontakt, ali pošto je on nastavio da mi zatvara vrata, gde sam mogao da odem“, rekao je Fetel.

Ferstapen je trku na legendarnoj “Suzuki” završio na trećem mestu, šest pozicija ispred Fetela, čiji je zaostatak u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu Lusa Hamiltona porastao na 67 bodova.

Šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Sjedinjenih Država 21. oktobra.

Foto: Getty

Izvor: SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *