U razmatranju i sportska Toyota Corolla GRMN

Objavljeno: 7.10.2018.


Pojavili su se nagoveštaji da u Toyoti razmtraju i sportsku verziju nove Corolle, pri čemu bi takav hot hatch mogao da bude deo strategije povratka high-performance modela u njihovu ponudu.
Mada Corolla GRMN (što znači da bi se za ovaj model pobrinula Gazoo Racing divizija) još nije zvanično potvrđena, po navodima insajdera pojavljivanje takve Corolle je jednostavno neizbežno budući da šef kompanije Akio Toyoda želi da tržištu ponudi što više zanimljivih i poželjnih automobila.

Takođe, budući da je nova Corolla bazirana na TNGA platformi (Toyota New Global Architecture), to znači da i standardni automobil već ionako odlikuju niže težište i širi trag točkova u odnosu na odlazeći Auris. To takođe znači da bi Corolla GRMN tjuniranjem imala još dinamičnije karakteristike, uz atraktivniji eksterijer i sportskji enterijer.

Corolla GRMN bi mogla da ima i hibridni pogon (kombinacija 2,0 litarskog benzinca i elektromotora), pri čemu bi njegova snaga trebalo da iznosi najmanje 250KS.

Kao potvrda ovih navoda, šef Toyotine evropske filijale Dr Johan van Zyl je novinarima na sajmu u Parizu otkrio da japanski proizvođač zaista planira širenje svoje GRMN game i da se razmtra koji modeli bi mogli da ponesu tu oznaku, uz želju da se kupcima ponudi što šira paleta takvih sportskih verzija.

Izvor. Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *