Ferstapen Nijemcu: Dao sam ti dovoljno mjesta da me obiđeš; Fetel: Nisi

Objavljeno: 7.10.2018.


Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je Sebastijan Fetel imao dovoljno prostora da ga pretekne, pre nego što su se sudarili u ranoj fazi trke u Japanu.
Ferstapen je zauzeo treće mesto u trci za VN Japana, što je bio njegov sedmi plasman na podijum u sezoni.

“Nismo zaista imali neke šanse za drugo mesto, uz oštećenje koje sam imao na podu. Strategija je bila pomalo riskantna sa super mekim gumama, ali kada su stavili meke, sve je išlo veoma dobro”, naveo je Ferstapen.

On je tokom trke imao dva sudara, a drugi je bio sa Fetelovim klupskim kolegom iz Ferarija Kimijem Raikonenom. Zbog sudara sa Fincem dobio je kaznu od pet sekundi, a kontakt sa Nemcem bio je trkački incident.

“Kasno sam zakočio u šikani i uradio sam sve što mogu da se vratim na stazu. Kimi je izabrao pogrešnu liniju kretanja. Kazna je glupa, pet sekundi, ali uspeo sam to da preživim. Povodom Fetela, pokušao je da me obiđe u krivini u kojoj se ne obilazi i udario je u mene. Dao sam mu dovoljno prostora”, naveo je Ferstapen.

Fetel je trku završio na šestom mestu. On je rekao da ne žali zbog pokušaja da obiđe Ferstapena.

“Uz takav ishod, uradili biste drugačije, pošto nije bilo lako… Imao sam snagu, čuvao sam bateriju, bio sam brži i uspeo bih. Išao sam spolja, ali nije mi dao dovoljno prostora i sudarili smo se”, naveo je četvorostruki svetski prvak.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *