CIK BiH: Izlaznost do 11 časova 11,41 odsto

Objavljeno: 7.10.2018.


Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopštio je na prvoj pres-konferenciji da je izlaznost do 11 časova na biračkim mjestima u BiH 11,41 odsto, što je za oko tri odsto manje nego prije četiri godine u istom periodu.
U prvoj analizi ne nalaze se Doboj, Brčko i Bijeljina odakle još nisu stigli podaci o izlaznosti.

Najveća izlaznost je u manjim sredinama, a prednjači Kalinovik gdje je izlaznost do 11 časova 31 odsto.

“Bilo je pomalo kašnjenja od 20 do 70 minuta, od čega više od polovine od dva do 15 minuta, uglavnom u većim gradovima, jer je neko kasnio. Ponegdje je neko izostao, a trebao je da se pojavi, pa je potrajalo dok je pronađena zamjena”, kazao je Petrić te dodao da niko neće biti oštećen za svoje pravo glasa.

“Ako bude bilo potrebno, biće produženo glasanje”, nagalsio je Petrić.

Kazao je da su u stalnoj komunikaciji sa svim bezbjednosnim agencijama u BiH i da nema aposlutno nikakvih neobičnih situacija i problema.

Prije dva sata je završeno glasanje u Kamberi u Australiji, a u DKP u Čikagu još nije ni počelo i treba da počne u 15 časova po našem vremenu.

Od 70.000 listića koji su poslati u insotranstvo, već je vraćeno njih 54.000, od toga je 48.000 ispunjenih listića dok je 6.000 neuručenih koverata, od čega je polovina iz Hrvatske.

One thought on “CIK BiH: Izlaznost do 11 časova 11,41 odsto

  1. Ja 2016.god.glasala u Beču ove godine me nema na spisku i nemogu da glasam i neću glasati i još naroda nema na spisku strasno

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *