Futuristički Peugeot u retro stilu oduševio parisku publiku

Objavljeno: 6.10.2018.


Peugeot je na aktuelnom sajmu automobila u francuskoj prestonici predstavio koncept električnog kupea čiji je dizajn inspirisan klasičnim modelom 504 Coupe.
Peugeot e-Legend u sebi spaja dve krajnosti – dizajnom spoljašnjosti podseća na nekadašnje automobile s kraja 1960-tih i početka 1970-tih, a opremljen je tehnologijama koje tek treba da zažive u vozilima u vremenima koja dolaze.

Klasični Peugeot 504 Coupe nije slučajno izabran kao uzor za izgled novog koncepta. Ovaj automobil jedan je od stilski najuspelijih modela u istoriji francuskog proizvođača. Nastao je krajem ’60-tih, a dizajn potpisuje Pininfarina.


Električni pogon ovog koncepta proizvodi 462 ks (340 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Strujom se napaja iz paketa baterija kapaciteta 100 kWh.

Iz mesta do stotke ubrzava za manje od 4 s, a maksimalna brzina automobila je 220 km/h.

Peugeot tvrdi da sa punim baterijama koncept može da pređe do 600 km. Na superbrzom punjaču baterije mogu da se dopune za narednih 500 km vožnje za svega 25 minuta.

Peugeot e-Legend opremljen je tehnologijom samovozećih automobila, pa po potrebi konceptom može da upravlja kompjuter.

U autonomnom modu volan i papučice nožnih komandi se uvlače kako ne bi smetale vozaču koji tada može da se udobno zavali u retro sedišta nalik foteljama.

Peugeot e-Legend moći će da se vidi uživo do 14. oktobra na sajmu automobila u Parizu.
One thought on “Futuristički Peugeot u retro stilu oduševio parisku publiku

  1. Само Пежо, само Пежо…………………………………………
    Врх је……………………………………………………………………..

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *