Poslušajte impresivan zvuk V12 motora koji pokreće Aston Martin Valkyrie

Objavljeno: 5.10.2018.


Otkako je prvi put najavljen 2016. godine mnogo se pričalo o Aston Martinovom hiperautomobilu Valkyrie, a sada je objavljen i zvuk njegovog moćnog motora.
Već je poznato da Aston Martin Valkyrie pokreće Cosworthov 6,5 litarski V12 motor koji razvija 1.130KS i da maskimalna brzina iznosi 321 km/h, ali do sada nismo imali priliku da čujemo zvuk tog “monstruma”.

Međutim, zahvaljujući klipu od 20 sekundi, sada znamo i kako zvuči Valkyrie u “akciji”. Ovaj klip mnogo obećava, a testovi automobila još uvek traju.

Cosworthov 6,5 litarski V12 motor je najsnažniji atmosferski motor svih vremena. Trenutno titula pripada Ferrariju 812 Superfast čiji 6,5 litarski V12 motor razvija 789KS. Valkyriejev motor će iskoristiti KERS sistem (Kinetic Energy Recovery System) iz Formule 1 kako bi dobio na snazi, a ovaj sistem je razvijen u saradnji s Red Bull Racingom i F1 vozačima Danielom Ricciardom i Maxom Verstappenom.

Testiranje automobila će se nastaviti tokom ove godine, a kompanija se nada da će imati funkcionalni prototip na putu pre kraja godine. Proizvodnja je planirana za početak naredne godine.

Aston Martin planira da proizvede 150 primeraka modela Valkyrie, a svaki će koštati blizu 3,2 miliona dolara. Svi su već rezervisani, a neki kupci navodno pokušavaju da preprodaju svoje rezervacije. Iz kompanije su poručili da će otkazati narudžbine ukoliko budu sigurni da neko želi da ostvari brz profit na ovakav način.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *