“Navikli su samo na politiku Albanaca, hoće li reagovati?”

Objavljeno: 5.10.2018.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjava Hašima Tačija da je san svih Albanaca “nacionalno ujedinjenje sa Albanijom” izraz kontinurane politike
On je dodao da ga više zanima šta će i da li će neko u međunarodnoj zajednici reagovati na takve izjave.

Srbija je navikla na politiku Albanaca, a na koju svet ćuti, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Misli, kaže, da se političari bave racionalnim stvarima, a ne snovima, i dodaje da ga zanima da li će neko na to reagovati.

“Plašim se da će se praviti da to nisu ni čuli, ni videli kao ni mnoge stvari do sada”, rekao je srpski predsednik i ponovio da je to kontinuirana politika, na koju smo navikli.

“To nije politika slučajnosti”, kazao je i naveo da se vidi da albanski političari isto pričaju, rade u potpuno istom smeru.

Podsetio je da je nedavno Haradinaj rekao da će od 1. januara biti uklonjene prepreke između Kosova i Albanije, a usledilo je mlako saopštenje iz EU, a sve ostalo je, kaže, ćutanje.

“Nas to ne sme da iznenađuje. Treba samo da budemo pripravni i da reagujemo na pravi način”, zaključio je Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao novinarima, posle govora na skupu “Ka bezbednoj Srbiji”, da je, kada se govori o bezbednosti, važno govoriti o Srbiji u međunarodnim i regionalnim okvirima i mogućim problemima u budućnosti.

“Naša politika je politika mira, rada, budućnosti i takvom politikom ćemo nastaviti, uvek spremni da svakome nedvosmisleno stavimo do znanja da Srbiju ni fizički ni politički neće moći da gaze ni ponižavaju”, rekao je Vučić.

On je dodao i da je bezbednost jedno od ključnih pitanja, kao i da je ekonomska bezbednost veoma važna, jer bez nje ne može da se govori ni o drugim oblicima bezbednosti.

“Tu govorimo o jačanju ekonomske snage Srbije, privrednom rastu, daljem smanjenju nezaposlesnosti, visine javnog duga, još snažnijem privlačenju domaćih i stranih direktnih investicija, jer bez toga nema nijednog drugog oblika bezbednosti”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *