WSJ: Novi Nintendo Switch stiže naredne godine

Objavljeno: 4.10.2018.


Nintendo je imao odličan period između objave Switch i svojih mini retro konzola, a The Wall Street Journal izveštava da bismo naredne godine mogli videti osveženu verziju Switcha.
Sugeriše se da bi novi model trebalo da “održi aktuelni momentum prodaje”, ali nije u potpunosti poznato šta bi moglo da se promeni u odnosu na aktuelnu konzolu. Jedna od mogućnosti jeste prelazak sa LCD ekrana na OLED displej, koji bi trošio manje baterije i bolje bi izgledao. Mada, sugeriše se da će Nintendo najverovatnije zadržati LCD.

Poslednja generacija konzola je donela nadogradnju Sony hardvera na PlayStation 4 Pro, dok je Microsoft imao nekoliko verzija svoje konzole, uključujući Xbox One S i One X. Ovo je prilika i da Nintendo produži život sopstvene konzole. Kompanija je takođe objavila i Switch Online, sa čuvanjima progresa u cloudu, što korisnicima olakšava menjanje između sistema, a sa dodatnom godinom razvoja softver bi trebalo da bude još bolji.

Naredni Nintendov finansijski izveštaj je planiran za 30. oktobar, kada bismo mogli saznati više detalja o planovima kompanije.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *