MUP Srpske traži otkazivanje skupa

Objavljeno: 4.10.2018.


U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS rekli su da će preduzeti sve potrebne mjere kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana, povodom sutrašnjeg skupa grupe „Pravda za Davida“, ali i povodom drugih skupova.
U policiji su rekli da skup „Pravda za Davida“ nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom.

”Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa ljudi u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila”, pojasnili su u MUP-u.

Oni su dodali da apeluju na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

”Takođe, u cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra. MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom”, poručili su iz policije.

(BN)

One thought on “MUP Srpske traži otkazivanje skupa

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *