Mercedesov vjerni vojnik Botas: Ponovi bih pustio Hamiltona

Objavljeno: 4.10.2018.


Vozač Mercedesa Valteri Botas otkrio je da mu je iz ekipe rečeno da će, ako to bude bilo potrebno, ponovo od njega tražiti da prepusti poziciju Luisu Hamiltonu.
Hamilton je pobedio prošle nedelje u trci za Veliku nagradu Rusije, nakon što su sredinom trke iz boksa naredili Botasu da propusti Britanca.

Aktuelni šampion je zahvaljujući tome povećao prednost u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija na 50 bodova u borbi za novu titulu šampiona F1.

“To sam i očekivao”, naveo je Botas“Zavisi od situacije. Prošle nedelje, da Luis nije imao problema sa gumama, možda bi mi ekipa dozvolila da pobedim”.

Iz Mercedesa je traženo od Botasa da propusti Hamiltona zbog problema sa gumama, ali je Britanac pre toga napao i pretekao Fetela i od njega preuzeo drugu poziciju.

Fetel je prethodno izašao iz boksa pre Hamiltona, koji je sa krugom zakašnjenja otišao na zamenu guma, što je omogućilo Ferariju da nadoknadi zaostatak za aktuelnim svetskim šampionom.

U Mercedesu su želeli da Botas bude između Hamiltona i Fetela, kako bi Britancu bilo lakše da sačuva gume.

Hamilton je posle trke u Sočiju rekao da su mu pomešana osećanja, zahvalio je Botasu na “džentlmenskom gestu” i rekao da je Finac zaslužio pobedu.

Botas je zatim rekao da je timski igrač i da je prvo i drugo mesto u trci najbolji rezultat za ekipu.

“Ponovo bih to uradio, ali to ne znači da nisam trkač. Više ne mogu da se borim za titulu, a mi moramo da budemo tim ako zaista želimo da osvojimo obe titule. Ovde sam da bih uzeo pol poziciju i da bih pobeđivao, ali biću podrška, to je sigurno”, naveo je Botas.

Do kraja sezone F1 ostalo je još pet trka – Japan (7. oktobar), SAD (21. oktobar), Meksiko (28. oktobar), Brazil (11. novembar) i Abu Dabi (25. novembar).

Hamiltonu nije potrebna više nijedna pobeda da bi stigao do pete titule i izjednačio se po broju trofeja sa legendarnim Huanom Manuelom Fanđom.

Ako bi Fetel uspeo da priredi čudo i pobedi na preostalih pet trka, Britancu bi bila dovoljna četiri treća mesta i jedno drugo da matematički “overi” titulu.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *