“Svaki Hrvat uz granicu sa Srbijom da ima oružje u kući”

Objavljeno: 3.10.2018.


Hrvatski poslanik vladajuće HDZ Stevo Culej založio se da svaki “zdrav Hrvat” u oblastima uz granicu sa Srbijom ima oružje u kući.
Tu izjavu opozicija je ocenila kao fašizam.

Tokom rasprave o predlogu zakona o oružju, Culej je rekao da bi olakšao da “svaki psihički i fizički zdrav Hrvat, koji se nalazi u pograničnim delovima s bivšom neprijateljskom Srbijom, ima oružje pod kontrolom i pri ruci, jer ko zna što donosi noć i budućnost”, prenela je Hina.

Poslanik opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Nenad Stazić je rekao Culeju da iznosi fašističke teze.

“Vaša teza da treba dopustiti naoružavanje Hrvata i samo Hrvata je ne samo opasna, već je direktno fašistička. Vi time pozivate da se dodeli oružje onome ko je neki dan napao na Dolcu Pupovca, jer nije trebalo da baci paradajz nego bombu. To vi prozivate”, rekao je Stazić.

On je pitao kako bi Stevo Culej utvrđivao ko je Hrvat. “Pa ne možemo krvnom pretragom ustanoviti ko je Hrvat, možda po imenu, pa ćemu Štefu i Stjepanu dati oružje, a Stevi nećemo”, rekao je Stazić.

Culej je rekao da mu je posle rasprava kolega s levice jasno zašto je Hrvatska devedesetih razoružana i zašto su Hrvati morali da kupuju “pumperice” za 1.500 do 2.500 maraka.

“To je njihov stil ‘razoružaj Hrvata i naoružaj nekog drugoga'”, rekao je Culej.

Posle toga su poslanici SDP-a i HDZ-a tražili pauzu u raspravi.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *