Slučaj ispaljene zolje u Banjaluci: Predložen pritvor za Aleksandra Radića

Objavljeno: 3.10.2018.


Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica Radić Aleksandra, rođenog 1976. godine, nastanjen u Čelincu, stavio je dana 03.10.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica Radić Aleksandra, rođenog 1976. godine, nastanjen u Čelincu, stavio je dana 03.10.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZRS i krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatim licem ili više njih, dana 30.03.2018.godine, oko 23,40 časova, u ulici Bulevar Srpske Vojske broj:17, Grad Banja Luka, iz ručnog raketnog bacača M-80 zvane „Zolja“, ispalio raketu na poslovnu zgradu „Agram invest“ d.o.o. Mostar, filijala Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti ili skloniti tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te vanrednim okolnostima jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina a koje je posebno teško obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti shodno članu 197. stav 1. tačka a. b. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

Buka

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *