Jeftin i dekorativan: Kremasti kolač od kakaa i mlijeka

Objavljeno: 3.10.2018.


Obožavaćete ukus ovog jednostavnog kolača.




Sastojci:

Za koru:

2 jaja,

2 kašike brašna,

1 kašika kakaa,

pola praška za pecivo,

2 kašike ulja,

2 kašike mlijeka + malo za prelivanje

Za fil:

1 l mlijeka,

4 kašike gustina,

6 kašika šećera,

2 vanilina šećera,

malo ekstrakta vanile,

2 kašike kakaa,

lješnjaci za ukras;

Kalup prečnika 24 cm

Priprema:

 

Odvojite žumanjca bjelanca, u posudu sa žumanjcima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte uljebrašnokakaomlijeko, i prašak za pecivo i sve pomiješajte. Bjelanca umutite u čvrst snijeg i sve sjedinite.

 

Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.

 

Dok se kora peče pripremite fil. Podijelite mlijeko na dva jednaka dijela u dvije posude. U obje posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.

 

Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.

 

Na koru naizmjenično sipajte bijeli braon fil dok je potrošite smjesu.

 

Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!

 

Prijatno!

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *