Dostupan Windows 10 October 2018 Update

Objavljeno: 3.10.2018.


Microsoftov Windows 10 operativni sistem sada se nalazi na više od 700 miliona uređaja, a kompanija obeležava ovu priliku objavljivanjem druge veće verzije Windows 10 ažuriranja za ovu godinu.
Windows 10 October 2018 Update je dostupan svim Windows 10 korisnicima, a kako biste izvršili nadogradnju potrebno je da proverite Windows Update. U suprotnom, Microsoft će početi da donosi najnovije ažuriranje naredne nedelje, preko svog mesečnog Patch Tuesday programa.

Windows 10 October 2018 Update uključuje niz novih funkcija. Možda najveća promena jeste novi cloud-pokretani clipboard, koji će korisnicima Windowsa 10 omogućiti da kopiraju sadržaj preko uređaja i skladište istoriju kopiranog sadržaja u cloudu. Ovo je posebno korisno ukoliko koristite desktop računar kod kuće ili na poslu, a zatim laptop u pokretu.

Takođe, Windows 10 Timeline funkcija (koja sinhronizuje istoriju aplikacija na uređajima) dobija neke nove funkcije sa oktobarskim ažuriranjem. Microsoft kreira nove ekstenzije za Chrome i Firefox, koje će omogućiti konkurentskim pretraživačima da se uključe u Timeline i sinhronizuju tabove. Ovo će Timeline načiniti mnogo korisnijim za korisnike Chrome-a, iako postoje neke eksterne ekstenzije koje nude ovu funkcionalnost.

Microsoft takođe donosi Your Phone aplikaciju u novom ažuriranju. Dizajnirana je kao prateća aplikacija za bliže usklađivanje Android-a i iOS-a sa Windowsom 10. Većina funkcija je sada samo na Androidu. Moguće je brzo sinhronizovanje fotografija snimljenih na Android uređaju ili slanje i primanje tekstualnih poruka uz Windows 10, povezivanjem Android telefonom.

Microsoft Launcher na Androidu će takođe imati pristup Timeline-u, omogućavajući sinhronizovanje više akcija i sadržaja sa Android telefona na Windows 10 uređaj. Timeline podrška takođe dolazi na Microsoft Edge u beta verziji, što omogućava brz pristup tabovima, bez obzira da li su oni otvoreni na računaru ili mobilnoj verziji Edge-a.

Sada, kada Windows 10 October 2018 Update počinje da pristiže korisnicima, Microsoft će početi da se fokusira na sledeće veće ažuriranje. Kodnog imena 19H1, ovaj apdejt se očekuje u martu 2019. Microsoft još nije detaljno objavio mnoge od funkcija koje stižu uz ažuriranje, ali se ovo očekuje uskoro.

Izvor: The Verge

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *