Zabranjeno pušenje konačno objavljuje 11. album poslije pet godina pauze!

Objavljeno: 2.10.2018.


Poslije pet godina pauze, legendarni bend ponovo je snimio album sa 14 novih pjesama, koji će biti objavljen krajem oktobra.
FOTO: SAŠA MIDŽOR SUČIĆ

Čekanje se odužilo, ali i isplatilo: Zabranjeno pušenje objavljuje pet godina nakon “Radova na cesti” novi, 11. album naslovljen “Šok i nevjerica”.

Sejo Sekson, frontmen benda i autor većine pjesama, objašnjava kako se odlučio za ovakav naziv albuma:

 

– Uvijek postoje nevjerica i skepsa kada je u pitanju novi album benda sa velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11 – kaže Sejo.

 

Na albumu pored standardne postave Pušenja gostuju i tuzlanska reperka Sassja, kao vokal na pjesmi “Kupi nas Ali”, i majstor sevdalinke Damir Imamović, koji svira tambur i pjeva u pjesmi “Svjetla Sarajeva”.

Album je snimljen u studiju “Plavi film” u Zagrebu, a biće dostupan krajem oktobra za besplatan download na službenoj web stranici benda. Na CD-u će ga objaviti tri kuće iz regiona: Tropic (BiH), Menart (HR) i Odličan hrčak (SRB).

Sejo Sekson ga najavljuje u svom prepoznatljivom stilu:

 

– S albumima ti je kao s malom djecom, nikad ne znaš hoće li biti narkoman ili doktor nauka. To će naravno publika i vrijeme odlučiti, a mi smo se potrudili najbolje što smo mogli – kaže Sekson.

Glossy

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *