Novi Renault Clio početkom 2019. godine

Objavljeno: 2.10.2018.


Renault je aktuelnu generaciju Clia restilizovao 2016. godine, dok će potpuno nova, peta generacija premijeru imati početkom sledeće godine.
To je za medije potvrdio i Renaultov šef dizajna Laurens van Decker koji najavljuje da će to biti i najbolji Clio koji su ikada napravili.

Imajući u vidu da je konkurencija obnovila svoje predstavnike u B segmentu (VW Polo, Ford Fiesta, Citroen C3, Nissan Micra, Suzuki Swift, Seat Ibiza…), dolazak novog Clia je i očekivan.

Mada će dizajn biti evolucija dosadašnjeg modela, određeni uticaj na Clio V će imati i Renault Symbioz concept.

Novi Clio će koristiti unapređenu verziju CMF-B platforme (pri čemu će automobil biti lakši od sadašnje generacije), a u gami će se između ostalog najverovatnije naći i novi 1,3 litarski turbo benzinac (uz 1,0 litarski benzinac i 1,5 litarski dizelaš).

Sem ovih regularnih verzija, novi Clio će opet biti dostupan i u sportskoj RS varijanti (sa 1,6 ili 1,8 litarskim motorom), a pominje i mild hybrid verzija, kao i Clio plug-in hybrid (ovaj poslednji se očekuje 2020. godine).

Kako se očekuje, budući Clio će nuditi više mesta u potpuno izmenjenoj unutrašnjosti (kvalitetniji materijali, veći ekran osetljiv na dodir, možda i digitalni kokpit), kao i unapređenu bezbednost i brojne sisteme asistencije vozaču (uključujući i određenu tehnologiju polu-autonomnog upravljanja).

Izvor: Autoblog

Render: arhiva / Autoplus.fr

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *