Navijači napali Srbe trenera i direktora Vesprema, predsjednik ih otpustio

Objavljeno: 2.10.2018.


Trofejni mađarski klub Vesprem prolazi kroz haotičan period nezapamćen na ovom nivou evropskog rukometa.
Naime, čelnici kluba su bukvalno oterali srpskog trenera Ljubomira Vranješa, njegovog pomoćnika Šveđanina Bjerna Seterstrema, kao i sportskog direktora, takođe Srbina Nikolu Eklemovića.

Njih je posle treninga u ponedeljak proterao predsednik Zoltan Čik, a nakon velikih sukoba unutar svlačionice u koje su se umešali čak i navijači.

Pod vođstvom Vranješa, Seterstrema i Eklemovića Vesprem je prošle sezone doživeo dva debakla, posle deset godina je ostao bez titule u Mađarskoj koju je preuzeo Segedin, a u međuvremenu ih je u četvrtfinalu EHF Lige šampiona eliminisao skromni danski Skjern.

Titula u Kupu nije bila dovoljna uteha za finalistu LŠ iz 2010, 2015. i 2016. koji je u svaku sezonu ulazio sa ambicijom da se popne na evropski tron.

Uprkos neuspehu čelnici kluba su pružili novu šansu sportskom sektoru, ali nisu igrači koji su od starta sezone iskazivali nezadovoljstvo. Vranješ je na to pokušao rigoroznim merama – smanjivanjem plate, oduzimanjem stanova, automobila i drugih povlastica.

To je preraslo u katastrofalnu atmosferu, pa je Vesprem počeo da ređa poraze u Evropi – Barselona 31:28 u Vardar 27:25, u Mađarskoj.

Uprkos četiri pobede u domaćem prvenstvu, navijači su izgubili strpljenje pa je njih oko 50 upalo na trening i pokušali da prebije Vranješa i Eklemovića.

Mađarski mediji prenose da su morali da reaguju obezbeđenje i policija, a da su trenera branili čak i igrači Arpad Šterbik, Momir Ilić i Laslo Nađ, dok neki mediji tvrde da su oni bili predvodnici pobude u svlačionici.

Prvi tim Vesprema će privremeno da vodi Ištvan Gulaš, bivši igrač i reprezentativac Mađarske, koji je do sada bio zadužen za juniorski tim.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *