Na prodaju Ford Thunderbird koji je pripadao Merilin Monro

Objavljeno: 2.10.2018.


Aukcijska kuća Julien’s Auctions će na svom narednom događaju prodati Ford Thunderbird iz 1956. godine koji je pripadao legendarnoj američkoj glumici, pevačici i modelu Merilin Monro.
Thunderbird je bio u njenom vlasništvu od 1955. do 1962. godine, a nedugo nakon što ga je kupila udala se za Artura Milera, američkog dramskog pisca, esejistu i značajnu figuru američkog pozorišta u 20. veku.


Par se vozio ovim automobilom i na dan civilnog venčanja 28. juna 1956. godine, a verovatno i na dan privatne ceremonije sklapanja braka 30. juna iste godine.


Monro je posedovala Thunderbird do 1962. godine kada ga je poklonila Džonu Strasbergu, sinu svog mentora glume Lija Strasberga. To se dogodilo nekoliko meseci pre njene tragične smrti.

Osim toga što ga je posedovala slavna ličnost, Thunderbird je sam po sebi ikona. Radi se o prvoj generaciji modela koji je bio sportski kabriolet s dva sedišta, ali se nije reklamirao kao sportski za razliku od rivala Corvette, nego kao luksuzni model, čime je rođeno novo tržište poznato kao “lični luksuzni automobili”.

Ispod haube se nalazi V8 motor koji isporučuje 225KS dovoljnih da automobil ubrza do 182 km/h. To nije mnogo prema današnjim standardima, ali treba imati na umu da je automobil proizveden 1955. godine.

Aukcija će biti održana 16. i 17. novembra ove godine u Los Anđelesu. Očekuje se da će automobil biti prodat po ceni između 300.000 i 500.000 dolara.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *