Dva SPASONOSNA TRIKA zbog kojih će VAŠI PEŠKIRI BITI MEKANI kao prije: Evo kako da budu KAO NOVI!

Objavljeno: 1.10.2018.


Sigurni smo da poput većine žena muku mučite da vam peškiri poslije samo nekoliko pranja ne postanu grubi i kruti na dodir. Nježan, prijatan osjećaj koji peškir daje kratkog je vijeka, i vrlo brzo nakon što je kupljen – peškir postaje grub, a stvar ne spašavaju ni omkešivač, ni peglanje…
No, iskusne domaćice znaju kako da sačuvaju mekoću peškira, i riječ je o prilično jednostavnom triku… Zapravo dva, s tim što će vam drugi koristiti samo ukoliko imate mašinu za sušenje veša.

Stiže spas za peškire!
STIŽE SPAS ZA PEŠKIRE!FOTO: PROFIMEDIA

Peškiri postaju grubi najčešće zbog pogrešnog doziranja praška za veš; kada ga je previše, ostaci praška ostaju na nitima, a ako ga je premalo natalože se ostaci kamenca. Savjet je da peškire prije pranja potopite na pola sata u mješavinu vode i bijelog alkoholnog sirćeta. Nakon toga operite ih na uobičajen način, i radujte se rezultatu koji će vas čekati.

Ako imate mašinu za sušenje veša, mokre peškire dobro istresite, pa ih tek onda ubacite. Uz pomoć toplog vazduha i programa “mucaste” niti frotira će se obnoviti i ponovno omekšati. Trik je da bubanj mašine za sušenje ne bude pun, kako bi niti frotira imali mjesta da se isprave.

S.P.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *