Atanasijević: Nećemo biti favoriti

Objavljeno: 30.9.2018.


Aleksandar Atanasijević, srpski odbojkaš, izjavio je da njegov tim neće biti favorit u borbi za treće mesto Svetskog prvenstva.
Srbija je deklasirana protiv Brazila u polufinalu, čime je zabeležila četvrti poraz na turniru, ali ostaje u konkurenciji za medalju.

“Pre svega mislim da je bila naša loša igra. Nije dobro izgubiti od ekipe koja praktično ceo meč igra bez korektora. Mi smo krivi. One dve utakmice protiv Poljske su bile katastrofa, danas još jedna loša utakmica”, izjavio je Atanasijević.

Srbija se od 17 časova sastaje sa Sjedinjenim Američkim Državama u borbi za treće mesto Svetskog prvenstva.

“Ne smemo da razmišljamo o tome, moramo da se usredsredimo na sledeći meč i eto, da probamo da osvojimo medalju. Nećemo biti favoriti u tom meču, ali moramo da igramo našu najbolju odbojku – samo tako ćemo doći do medalje”, zaključio je Atanasijević posle poraza od “Selesaa”.

“Orlovi” pred dolazak u Italiju i Bugarsku nisu bili svrstavani među favorite, a medalja je svakako bila cilj. Poraz od Brazilaca ne bi trebalo da oslika loše mišljenje o velikom uspehu odbojkaša Srbije na ovom Svetskom prvenstvu, bilo se ono završilo sa ili bez bronze.

Foto: FIVB

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *