Android 9 Pie nema tržišno učešće ni krajem septembra

Objavljeno: 30.9.2018.


Primetna je velika segmentacija u distribuciji različitih verzija Android operativnog sistema, a ažuriranja uglavnom ne dolaze dovoljno brzo. Analitika, koja pokazuje pokrivenost tržišta različitim verzijama Andrid platforme se pojavljuje redovno, a ovoga puta imamo statistiku za period krajem septembra. Najnovija statistika pokazuje da Oreo drži gotovo petinu Android tržišta (19,2% za verzije 8.0 i 8.1), što predstavlja povećanje od 4,6 […]
Primetna je velika segmentacija u distribuciji različitih verzija Android operativnog sistema, a ažuriranja uglavnom ne dolaze dovoljno brzo. Analitika, koja pokazuje pokrivenost tržišta različitim verzijama Andrid platforme se pojavljuje redovno, a ovoga puta imamo statistiku za period krajem septembra.

Najnovija statistika pokazuje da Oreo drži gotovo petinu Android tržišta (19,2% za verzije 8.0 i 8.1), što predstavlja povećanje od 4,6 procenata u odnosu na prethodnu statistiku. Nougat i dalje ima najveće tržišno učešće (29,3% za verzije 7.0 i 7.1), ali je OS ostvario pad sa 30,8 procenata.

Kada je najnoviji Android 9 Pie softver u pitanju, najsvežija verzija Google-ovog operativnog sistema još nije prisutna u statistici. Ipak, ovo ne iznenađuje jer samo Pixel uređaji i Nokia 7 Plus i OnePlus 6 trenutno imaju ovu verziju softvera.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *