Davor Šešić: Borba za mlade kako ne bi odlazili s ovih prostora je važna za Srpsku

Objavljeno: 28.9.2018.


Davor Šešić srpski je političar, diplomirani pravnik i aktuelni narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred Srpske demokratske stranke.
Davor Šešić je rođen 1985. godine u Banjoj Luci. U istom gradu završio je osnovnu i srednju školu, nakon čega je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Oženjen je, otac dvoje djece. Član je Srpske demokratske stranke duže od jedne decenije.

Na opštim izborima 2014. godine izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Фотографија корисника Давор Шешић - Davor Šešić

Kroz amandmane dao je veliki doprinos u donošenju boljih zakonskih rješenja. Svoje nesebično zalaganje za mlade i njihova prava, učešće mladih u društvenom životu, jačanje značaja porodice u društvu kao i poboljšanje poslovnog ambijenta samo su neke od mnogobrojnih stvari za koje se ovaj mladić zalaže, pa mu nije teško dodijeliti epitet hrabrog, časnog, ambicioznog i poštenog čovjeka.

U periodu od 2012. do 2014. godine bio je odbornik u Skupštini grada Banja Luka ispred Srpske demokratske stranke. Predsjednik je skupštinskog Odbora za pitanja dece, mladih i sporta i zamjenik je predsjednika Odbora za ustavna pitanja.

,,Svoj politički angažman usmjeravam ka poboljšanju stanja u RS kako mladi ne bi odlazili u inostranstvo. Mislim da se to može postići isključivo aktivnim učešćem mladih u politici, jer jedino oni mogu svojim idejama, entuzijazmom i snagom da donesu dugo očekivane promjene”, navodi Šešić.

Odlazak mladih iz zemlje ranije bio posljednja, a sada jedina opcija, imajući u vidu stanje na ovim prostorima i da oni moraju da razmišljaju o zasnivanju porodice i rješavanju drugih životnih pitanja, kaže Šešić.

On takođe ističe da su poljoprivreda, zdravstvo i nova radna mjesta prioriteti na kojima treba da se radi i da je on uveliko spreman da iste sprovede u djela.

Related image

,,Republika Srpska pripada narodu, a SzP sa kandidatima za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BIH Vukotom Govedaricom i Mladenom Ivanićem ima snagu da vodi Srpsku zajedno sa narodom” , rekao je Davor.

,,Mladost nam uvijek stiže u nevrijeme.”

Mladi političar takođe smatra da su građani RS na rubu egzistencije zbog toga što pojedinci na nelegalan i nepošten način prisvajaju ogromne sume narodnog novca i sve to bez ikakve kazne. Politika uništenja RS je upravo politika koja nas prati i koja je aktuelna, a sve to sa svojim čelnicima koji su na vlasti.

On kaže da zajedno sa timom stručnih saradnika iz SzP radi na reviziji spornih i štetnih radnji koje su se desile u proteklom periodu, a jedan od najvećih ciljeva jeste da svi oni koji na nedozvoljen način stiču ekonomsku korist od narodnog novca budu kažnjeni, a da se novac vrati u ruke građana.

Фотографија корисника СДС Бања Лука - SDS Banja Luka

,,Nakon pobjede na izborima, donijećemo zakon o ispitivanju porijekla imovine koji će direktno biti povezan sa svim onima koji su otuđili narodni novac.”

Osnovni preduslov za rješavanje problema koji su u velikom broju snašli građane Srpske u proteklom periodu jeste da izađu na izbore, 7.oktobra i glasaju za promjene.

Šešić napominje i smatra kao i većina građana, da je bezbjednosna situacija u Banjoj Luci narušena, a da vlast ne reaguje i ne preduzima neophodne radnje. On je takođe uvjeren da su mnogi promašaji Vlade RS proizašli upravo iz nemarnosti pojedinaca koji su na vlasti, a sve to na teret i grbači građana.

Spreman je kako kaže da svoje napore i aktove usmjeri na poboljšanja u školstvu, zdravstvu ali i onome što je najvažnije u našoj zemlji, a to su mladi koji, nažalost, svakim danom u sve većem broju, napuštaju Srpsku i odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom i uslovima.

Фотографија корисника СДС Бања Лука - SDS Banja Luka

Takođe, ne zaboravlja ni one najstarije koji su časno i pošteno gradili ovu zemlju, borili se i radili u njoj da bi danas, u XXI vijeku primali mizernu i žargonski rečeno ,,jadnu” penziju.

Njegova ocjena je da su građani RS zbunjeni, situacija je sve slabija, a platežna moć skoro da i ne postoji.

Related image

U moru onih koji su trenutno na vlasti, gotovo da se niko ne izdvaja po tome što su vođeni samo ličnim ambicijama i sticanjem koristi, željom za moći i kontrolisanjem svih sektora i stvari, dok se bankovni računi pune i cifre rastu.

S druge strane je slika i prilika naroda koji je gladan, kome se ne uplaćuju doprinosi, kome djeca napuštaju domove i odlaze, kome kasne plate i penzije, kome privreda tone sve dublje, kome kreditna zaduženja kojim nas opterećavaju zadužuju koljena i koljena u budućnosti.

I sve to gledamo svakog dana i maštamo o boljim vremenima. A ta vremena će doći, ukoliko stvarno poželimo da promijenimo trenutno stanje i vlast.

 

 

  J.K.

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *