3 nijansi sive: prva “custom” Husqvarna Vitpilen

Objavljeno: 26.9.2018.


Husqvarna Vitpilen 701 je jedan od najatraktivnijih motocikala trenutno dostupnih na tržištu.
Uprkos činjenica da je od koncepta do proizvodnje prošlo tri godine, finalna verzija je ostala prilično verna prvobitnoj studiji.

Ipak, postavlja se pitanje kako srediti motocikl koji u standardnom obliku izgleda tako dobro? A da se pritom njegov prepoznatljiv izgled previše ne izmeni.

Holandska radionica “Ironwood Custom Motorcycles” se dala na posao, a konačan rezultat će vam se definitivno svideti.


Ironwood kreacija predstavlja suptilan spoj estetskih “zahvata”, što je upravo ono što je klijent imao na umu. Konačna kreacija nije smela da izgubi prepoznatljivost, pa su zadržani elementi poput rezervoara, falni, instrumenata i svetala.

Najveća promena je pozadi. Vitpilen 701 je već kompaktan, ali je Ironwood dodatno skratio zadnji deo ove mašine.


Napravljen je novi podram, uz deo gde će biti smešteni akumulator i elektrika. Na vrhu je po meri izrađeno kožno sedište, dok je na krajevima rama postavljen par LED indikatora promene pravca, uz fabričko zadnje svetlo.

Plastični zadnji blatobran i držač tablica su zamenjeni posebno napravljenim jedinicama. Isto je odrađeno i napred, sa prednjim blatobranom.

Fabrički far i instrumenti su i dalje tu, s tim što je ovo drugo neznatno repozicionirano. Ručice i kontrole su originalne.

Izduv je dobio Akrapovič prigušivač, koji je, doduše, prvobitno napravljen za manji Husqvarna Vitpilen 401 model. Usisnik za vazuduh je takođe promenjen, a sad je tu poveći DNA fillter za vazduh.

Finalna novina je nova grafika na rezervoaru, delo dizajnerske kuće Dutch On Wheels. Sve u svemu, motocikl je nakon opsežnih promena, izgubio 15 kilograma.

Ironwood je svoju kreaciju nazvao The Chain Smoker. Kako god se zvala, izgleda odlično, pa eto inspiracije i drugima da se late posla sa Vitpilen 701.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *