Posjeta Lavrova veoma uspješna

Objavljeno: 23.9.2018.


„Posjeta ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova bila je veoma uspješna i potvrdila je prijateljske odnose sa Rusijom”, istakao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.
Crnadak smatra da su najvažnije poruke koje smo čuli bile da Rusija čvrsto podržava Dejtonski sporazum, da se stvari u BiH mogu mijenjati isključivo dogovorom dva entiteta i tri naroda. On je uvjeren da su ove poruke prihvatljive za svakoga u BiH.

“Veoma je važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore, te da nema svoje favorite među partijama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH.

Jučerašnje izjave Milorada Dodika i sramno izvještavanje RTRS-a i drugih medija koje on kontroliše rezultat su činjenice da Dodik nije uspio da ovu posjetu iskoristi za svoju predizbornu kampanju.

Ministar Lavrov je pokazao diplomatsku veličinu izbalansiranim i otvorenim nastupom, kao i izražavanjem interesovanja za slučaj `David Dragičević`, koji je najvažnije pitanje trenutno u Republici Srpskoj.

Bez obzira na negativne stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nastaviću da pomažem internacionalizaciji ovog slučaja u narednom periodu, jer vjerujem da se tako doprinosi njegovom rješavanju“, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *