Ovo bi mogao biti prvi Google Chrome OS tablet

Objavljeno: 23.9.2018.


Google bi mogao prikazati mnogo više od Pixel 3 telefona i Home Huba, na svom događaju 9. oktobra.
Sajt About Chromebooksje otkrio Chrome OS tablet tastaturu kompanije Brydge, koja bi mogla biti deo tableta koji kreira Google, a nosi naziv Nocturne. Ovaj uređaj se poslednjih meseci pojavljuje i u Chromium kodu. Moguće je da se radi samo o renderu, ali tu su neki detalji koji sugerišu da se radi po pravom uređaju.

Senzor otiska prsta je smešten u vrh tableta, što se poklapa sa specifikacijama Nocturne modela i nekim drugim detaljima otkrivenim pre nekoliko dana u Chrome OS-u. USB-C port u donjoj levoj strani se takođe poklapa sa nagoveštajima dve USB-C konekcije (druga bi trebalo da se nalazi s desne strane). Takođe, dugački odnos stranica ekrana se poklapa sa onim što donosi Nocturne, a to je 2400 x 1600 rezolucija.

Budući Google uređaj bi takođe trebalo da ima pogo pinove za odvojivu tastaturu i više mikrofona za ublažavanje eha. U pripremi bi mogao biti još jedan tablet, pod nazivom Atlas, koji će imati 4K displej.

Ukoliko su ove informacije tačne, moguće je da ćemo ovaj, ili nešto poput ovog uređaja, videti tokom Google događaja u oktobru.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *