Otac troje dece se ubio skokom kroz prozor bolnice

Objavljeno: 22.9.2018.


Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja bolnice u Vranju skočio je pacijent koji je sat vremena kasnije podlegao povredama.
Policija je obavila uviđaj, dodaje se, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti, prenele su Južne vesti.

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posete psihijatra, krenuo da namešta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i lekara sa internog odeljenja.

“Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti”, navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici. Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povredio glavu.

“Organizovan je konzilijarni pregleg lekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao”, kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobegao iz Bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odeljenje.

“Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio”, navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi lekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo juče u 23:15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu – kažu u vranjskoj Bolnici.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahteva u ovakvim slučajevima. Sva tela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izveštaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje dece.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *