Vučić sa Putinom u Moskvi početkom oktobra

Objavljeno: 21.9.2018.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se početkom oktobra u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.
Vučić je na svom Twitter nalogu zahvalio ruskom ambasadoru Aleksandru Cepurinu na angažmanu u stvaranju najboljih odnosa izmedu Srbije i Rusije.

Prethodno je Čepurin na svom nalogu na toj društvenoj mreži napisao da će se posjeta održati početkom oktobra i da se na sastanku predsjednika Srbije i Rusije očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja.

“Tokom kratkog razgovora s Vučićem pričali smo o modalitetima predstojeće posjete predsjednika Srbije Moskvi. Posjeta će se održati početkom oktobra. Na sastanku s predsjednikom Putinom očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Raspoloženje je pozitivno”, napisao je Čepurin.

Srpski predsjednik zahvalio mu je na angažmanu za stvaranje najboljih odnosa dveij zemlje i izrazio uvjerenje da će razogovori donijeti veliku korist srpskom i ruskom narodu.

“Hvala Vam, Ekselencijo, na iskrenom angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije. Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu”, napisao je Vučić.

Predsjednici Srbije i Rusije sastali su se u Moskvi u maju kada su razgovarali o Kosovu i Metohiji, nabavci vojne opreme i bilateralnim odnosima dvije zemlje, a Vučić je tada prisustvovao i Paradi pobjede i učestvovao u šetnji “Besmrtni puk”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *