Ni Lily Allen, ni Jorja Smith, ni Arctic Monkeys nisu dobili Mercury

Objavljeno: 21.9.2018.


Prestižna britanska nagrada otišla u ruke eklektičnog benda
Lily Allen poznata je po veoma iskrenim pesmama, ali je poslednjim albumom iznela neverovatne pojedinosti u vezi sa raspadom braka i majčinstvom. Zbog toga je bila nominovana za izuzetno važnu Mercury nagradu. Njen poslednji album možda nije komercijalno najuspešniji, ali ovo je nagrada koja to ne gleda.

Samo jedan album biva nagrađen i ne postoje kategorije, to je dosta interesantno. Nominovani su bili Arctic Monkeys za konceptualni Tranquility Base Hotel & CasinoEverything Everythingsa albumom A Fever Dream, projekat Everything Is Recorded, draga Florence & The Machine zbog High As Hope, favorizovana Jorja Smith sa debi izdanjem Lost & FoundKing Krule za album The OozNadine Shah zbog Holiday Destination, veteran Noel Gallagher’s High Flying Birds sa poslednjim Who Built The Moon?, aktuelni reper NovelistSons Of Kemet sa Your Queen Is A Reptile i bend Wolf Alice!
Upravo poslednji bend je dobio nagradu, odnosno njihov album Visions Of A Life! To im je drugo izdanje, a ova četvorka je počašćena i čekom na 25 hiljada funti.
Primajući nagradu, grupa koja za sebe kaže da su previše pop za rok, a previše rok za pop, izjavila je da su na prvom sastanku sa izdavačkom kućom dobili kritiku da uopšte ne izgledaju kao bend. Takođe im je zamereno da su im sve pesme previše različite, te rečeno da nikada neće biti prihvaćeni.
Wolf Alice pobedili su velika imena britanske muzike, ali i debitantkinju Jorju Smith koja je bila apsolutni favorit prethodnih nedelja.

Izvor: Mjuznews

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *