Lavrov s članovima Predsjedništva

Objavljeno: 21.9.2018.


Članovi Predsjedništva BiH sastali su se danas u Sarajevu sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji je noćas stigao u posjetu BiH.
Sa Lavrovim razgovaraju član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je trenutno predsedavajući i članovi, Mladen Ivanić i Dragan Čović.

Lavrov će u Sarajevu razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom, a popodne će posjetiti Banjaluku.

Tokom razgovora sa Crnatkom, Lavrov će potpisati Plan konsultacija između ministarstava dviju država za period 2019/2020.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je kasno noćas u zvaničnu posjetu BiH. Lavrov je na sarajevski aerodrom sletio u 01:40 časova.

Iako je bilo predviđeno da ruskog ministra inostranih poslova na sarajevskom aerodromu dočeka šef diplomatije BiH Igor Crnadak do toga nije došlo jer je Lavrov zbog kasnog dolaska u Sarajevo insistirao da ne bude tog dočeka.

Lavrova na aerodromu dočekali su ruski ambasador u BiH Peter Ivancov, kao i ljudi iz Kabineta ministra inostranih poslova BiH.

Ministar Crnadak je pripremio i poklon za dragog gosta iz Rusije.

Kako BN TV saznaje u pitanju je slika s velikim ćiriličnim slovom “S”, koja simbolizuje ime ruskog ministra i pravoslavni motiv sa likom Svetog Save, kao i Zmijanjski vez. Takođe, šefu ruske diplomatije će biti uručen i hercegovački med.

Lavrov će u popodnevnim časovima doputovati u Banjaluku, gdje će razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske.U Republici Srpskoj su bezbjednosne mere zbog posjete ruske delegacije podignute na najviši nivo.

(BN)
Foto: Anadolija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *