Jokić: Bogdan stariji, osvojio je sve sa Željkom, a mene pita za savjet

Objavljeno: 21.9.2018.


Srpski košarkaš i igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić u intervjuu za “Sportklub” otkrio je da ima zanimljiv odnos sa drugim srpskim igračima u NBA ligi.




Jokić je najmlađi si od svih srpskih igrača u NBA, ali si i najiskusniji i sa najvećom ulogom…

“Da, to mi je bilo smešno kad sam pričao sa Bogdanom, on traži savete od mene. Ja mu kažem: ‘Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?’ Čudan je osećaj. Bogdan me je baš pitao za međusezonu, a ja sam mu samo rekao da ne staje, da ne sme da stane sa radom”, rekao je Jokić u intervjuu za “Sportklub”.

Momak iz Sombora je propustio nekoliko reprezentativnih okupljanja, nije bio deo ekipe na Evrobasketu, a i po potpisivanju novog, maksimalnog ugovora sa Nagetsima, nisu se stvorili uslovi da zaigra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Zbog toga je naišao na osudu navijača, ali i nekih medija.

“Mislim da su mediji nešto što nije dobro u sportu… U stvari, mediji su i dobra i loša strana sporta, barem po mom mišljenju. Košarkaši treba da se pokazuju na terenu, mediji idu uz to… Ja igram košarku da bih igrao košarku, volim je, a ne da bih pričao sa medijima. Nema veze, mislim da javnost može da promeni čoveka, kao postaješ popularan, slavan… Za mene je to nebitno”.

Otkrio je i kako je proveo leto između dve sezone.

“Sa prijateljima i porodicom, opušteno. Konji su uvek tu, igrao sam i odbojku na pesku, volim sportsku aktivnost svake vrste. Da budem iskren, mislim čak da ovog leta više treniram – više trčim, jači su treninzi. Cilj mi je da igram više kroz kontakt, bila je mnogo gruba igra poslednjih osam-devet utakmica kada smo se borili za plej-of i pokušavam da mi to postane normalna stvar”, naveo je Jokić za “Sportklub” i dodao da bi voleo da što duže ostane u Denveru.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *