Ivanić nakon sastanka poručio: Rusija čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma

Objavljeno: 21.9.2018.


Stav gospodina Sergeja Lavrova je potpuno jasan, on je za provođenje Dejtonskog sporazuma, za cjelovitost Bosne i Hercegovine, ali protiv demonizacije Republike Srpske, kazao je danas srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.
”To je ključna poruka. Nemaju namjeru da se nameću, ali su jasno pokazali želju da pomognu. Jako su otvoreni i za ekonomsku saradnju”, rekao je Ivanić nakon sastanka.

Istakao je da postoji želja za ozbiljnijom ekonomskom saradnjom.

”Prostori za angažman naših ljudi su vrlo veliki, postoji velika zainteresovanost za razvoj dobrih odnosa. Bilo je riječi o problemu ulaska pisca Prilepina i jasno je reklo da će se o tome razgovarati unutar bezbjednosnih organizacija jer oni imaju dobru saradnju”, dodao je on.

Ivanić je otkrio da mu je gost iz Rusije čestitao rođendan uz prigodan poklon.

”Život se nastavlja i poslije šezdesete, to vam ja mogu reći”, rekao je čestitajući rođendan.

”Bilo mi je vrlo drago”, kazao je član državnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da je jako dobro što Lavrov ide i u Banjaluku.

”Gospodin Lavrov je bio danas sa mnom kao članom Predsjedništva, njemu je domaćin ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine. Ja smatram da je jako dobro što on ide u Banjaluku. Poruke koje smo čuli su više nego jasne. Rusija čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma. Ali je protiv demonizacije Republike Srpske. Smatram to izuzetno korektnim. Ne vidim ko uopšte može imati primjedbu na tu vrstu političke poruke”, poručio je Ivanić.

Lavrov će u nastavku dana posjetiti i Banjaluku.

(BN/N1)
Foto: Anadolija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *