Facebook optužen da zarađuje na trgovini djecom

Objavljeno: 21.9.2018.


Britanska premijerka Theresa May optužila je Facebook da zarađuje na trgovini decom, budući da se na platformi pojavljuju reklame koje plasiraju trgovci belim robljem, a koje najčešće ciljaju migrante.
Premijerka je na Sastanku evropskih lidera obećala da će stati na put ovoj praksi, koja ugrožava one koji prelaze Mediteran, a na putu od Afrike ka Evropi, te im u potrazi za novim životom često donosi fatalne ishode. Facebook, te druge društvene mreže, optužene su da ne čine ništa po pitanju opasnih reklama, te ove ostaju na platformama, a većina njih obećava siguran put u bolji život, a uz popuste za decu.

Tako oni koji se nalaze u nezavidnom položaju, te beže od rata i siromaštva, veruju da plaćaju za siguran transport do obećane zemlje, da bi u realnosti ponuda poprimila potpuno drugi oblik. Britanske vlasti su Europol-u prijavile više od 500 ovakvih reklama samo tokom 2017. godine, ali je tek nekoliko uklonjeno, pa društvene mreže sve više postaju mračne uličice modernog doba, u kojima vreba svaka opasnost.

Pročitajte i:  Facebook odustaje od dronova za pristup Internetu

Izvor: The Telegraph

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *