Dirljiv razlog zbog kojeg je Lejdi Di nastavila da nosi prsten i nakon razvoda

Objavljeno: 21.9.2018.


Prošla je čak 21 godina od smrti Lejdi Di u saobraćajnoj nesreći. Njen uticaj na čitav svijet i tužna sudbina ne prestaju da inspirišu mnoge koji iscrpno traže detalje iz privatnog života, a jedan od njih je nedavno isplivao u javnost koji dosta govori o tome kakva je supruga i majka bila pokojna princeza.
Verenički prsten princeze Dajane
Vjerenički prsten princeze Dajane, Foto: Profimedia

Kada je davne 1981. princeza Dajana zvanično postala supruga princa Čarlsa, prsten koji je tada stavila na ruku nije skidala godinama nakon razvoda. Iako nije bila obavezna da ga nosi.

Image result for princess diana ring

Izabravši prekrasni 12-karatni safir koji okružuje 12 dijamanata, prekršila je tradiciju koja nalaže da vjerenički prsten bude izrađen specijalno za princezu, niti je bio porodično nasljeđe. Naprotiv, prsten je izradila londonska zlatara “Garrard”.

Čitavih 11 godina kasnije, Lejdi se razvela od Čarlsa ali prsten je ostao na njenoj ruci, kao i zlatni vjenčani koje je nosila sve do 1996. Naime, prema protokolu britanske kraljevske porodice, Dajana više nije bila dužna da nosi nakit, ali je ona to učinila iz posebnog razloga: iz poštovanja prema svojim sinovima.

Lejdi Di nosi prsten u maju 1996.
Lejdi Di nosi prsten u maju 1996. Foto: Profimedia

Nakon razvoda kraljevskog para, princ Vilijam je imao 10, a princ Hari godinu manje, pa je Dajana željela da bude razumna prema svojim sinovima, naročito kada su se pojavljivali u javnosti.

Nosila je prstenje čak i tokom posjete Eton koledžu zajedno sa prinčevima, samo dva dana nakon što je njenom braku i formalno došao kraj, jer je znala da će novinari željeti da je fotografišu.

Image result for princess diana

Samo dva dana kasnije nakon premijere filma u Londonu, Lejdi Di je skinula oba prstena.

Nakon što je princeza preminula 1997, mladi prinčevi Vilijam i Hari su izabrali uspomene svoje majke. Princ Vilijam je uzeo Dajanin zlatni Kartijeov sat, dok je Hari zapravo bio taj koji je uzeo vjerenički prsten.

Međutim, nakon što je odlučio da zaprosi Kejt Midlton, Vilijam je zamolio princa Harija da zamjene uspomene kako bi mogao da budućoj suprugi stavi na ruku upravo prsten svoje pokojne majke. To je bio jedan od načina da Lejdi Di bude prisutna na njihovom vjenčanju 2011.

Image result for princess diana ring

U znak poštovanja, iz zlatare “Garard” kažu da nikada neće napraviti isti prsten i da je riječ o unikatu, kao i da ga tretiraju kao ugovorenu narudžbinu.

Image result for princess diana ring

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *