Sud Pavloviću blokira imovinu

Objavljeno: 20.9.2018.


Biznismen i kandidat za predsjednika Republike Srpske Slobodan Pavlović izgubio je spor sa firmom „BN Trade“ kojoj je dužan isplatiti 262. 370 KM plus kamate i troškove izvršnog postupka.
Ukoliko ovaj iznos ne plati u roku od tri dana, Pavloviću će biti zaplijenjena imovina i to poslovna zgrada i akcije u nekoliko preduzeća, saznaje portal CAPITAL.

U rješenju o izvršenju koje je donio Osnovni sud u Bijeljini navedeno je da će, ukoliko Pavlović ne plati navedeni iznos u roku od tri dana, biti sprovedeno izvršenje i to na poslovnoj zgradi koja je dijelom u njegovom vlasništvu i na akcijama u Pavlović banci, „Žitoprometu“ i „Grafomu“.

Pravni zastupnik preduzeća „BN Trade“ Mirko Blagojević pojašnjava da se radi o dugu za izvedene, a neplaćene radovi na „Akva parku“, čiji je Pavlović vlasnik.

“Pavlović je lično garantovao da će isplatiti izvedene radove. Sud je odredio izvršenje na poslovnim zgradama Slobodana Pavlovića, gdje je on upisan sa susvojinom 1/2, prodajom nepokretnosti i namirenjem tražioca izvršenja iz iznosa dobijenog prodajom te imovine“, kazao je Blagojević.

Dodao je da je Pavlović zabranjeno i da raspolaže zaplijenjenim akcijama u tri navedena preduzeća.

„Nakon zapljene akcija uslijediće dostava rješenja o izvršenju Centralnom registru hartija od vrijednosti RS, njihova procjena i prodaja, te namirenje tražioca izvršenja. Izvršeniku je zabranjeno raspolaganje zaplijenjenim akcijama i upozoren je na krivično – pravne posljedice postupanja suprotno toj zabrani“, naglasio je Blagojević.

Izvor: Capital.ba

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *