Stiže Google Home Hub: pametni zvučnik sa 7-inčnim ekranom

Objavljeno: 20.9.2018.


Kada su telefoni u pitanju, već znamo šta možemo da očekujemo od kompanije Google 9. oktobra. Međutim, prethodne Google prezentacije su sugerisale da bismo mogli videti i neke druge proizvode, a ne samo telefone. Izgleda da ova godina neće biti izuzetak.
Sada su se pojavile fotografije dolazećeg Google Home Huba. U pitanju je 7-inčni pametni displej, poput Lenovo Smart Display i JBL Link View modela, ili ako hoćete – pametni zvučnik sa ugrađenim displejom.

Uređaj svakako ne bi trebalo karakterisati kao Android tablet sa ugrađenim pametnim zvučnikom. Razlog ovoga je to što platforma ne omogućava instaliranje aplikacija i praktično predstavlja još jedan metod za korišćenje Google Assistanta. To znači da će korisnici biti u mogućnosti da razgovaraju sa Google Home Hubom, poput Google Home-a, ali za razliku od pametnog zvučnika dolazeći model će moći i da prikazuje informacije.

Ukoliko se na Google Home Hub integriše i Nest Cam, na primer, moguće je od Assistanta tražiti da prikaže sigurnosnu kameru, a slika će biti prikazana na ekranu. Isto je i sa prikazom drugih informacija, poput sastanaka iz kalendara, reprodukcije YouTube sadržaja ili pregleda slika sa odmora.

Kada je izgled u pitanju, definitivno je jasno da je Google Home Hub deo iste familije kojoj pripadaju i Google HomeHome MiniHome Max pametni zvučnici. Biće dostupan u Chalk White (na pratećim fotografijama) i Charcoal (tamnija siva) varijantama.

Konekcione opcije uređaja uključuju dual-band Wi-Fi i Bluetooth. Postoji ambijentalno osvetljenje i senzori boja blizu displeja, a zanimljivo je da nema kameru. Uređaj je težak 480 grama.

Google, prema navodima, sprema tri miliona modela za prodaju tokom prvog talasa, a očekivana cena je oko 150 dolara.

Izvor: MySmartPrice

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *