Sony predstavio PlayStation Classic konzolu

Objavljeno: 20.9.2018.


Sony je zvanično predstavio svoju PlayStation Classic konzolu, koja predstavlja redizajn originalnog PlayStation modela, kojim je Sony ušao na tržište konzola i jednu od prvih mašina koja je bila sposobna za prikaz 3D grafike u realnom vremenu.
PlayStation Classic će se isporučivati sa dva kontrolera i 20 klasičnih igara, koje uključuju Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 i Wild Arms. Sam sistem je za 45% manji od originalnog PlayStationa, a za konekciju sa eksternim displejima koristi HDMI izlaz. Sony će kasnije objaviti punu listu igara koje će biti dostupne za PlayStation Classic.

Cena konzole iznosi 99 dolara, ali se isporučuje bez USB konektora, što znači da će korisnici morati da kupe sopstveni kako bi PlayStation Classic povezali na USB portove drugih uređaja, kao što su moderni televizori.

Kompanija je takođe odlučila da implementira PlayStation Classic kontrolere, a ne DualShock dizajn, što novu konzolu ostavlja bez analognih palica.

PlayStation Classic će se na tržištu pojaviti 3. decembra, na godišnjicu originalne objave PlayStation konzole u Japanu 1994. godine.

Izvor: Overclock3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *